Zabíjačkový prejt s ječnými krupkami

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1116 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
77 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
717 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem v 6 dl vývaru z uzeného masa nebo ve vývaru z uzených klobás necháme nabobtnat omyté ječné krupky (lámanku).
  • 2
    Druhý den k nim přidáme pokrájené zbytky vařeného masa, zbytky prasklých jitrnic a pomleté uvařené kůže ze zabíjačky. Vše dáme do většího hrnce, přidáme přibližně 6 dl masového vývaru a vaříme pod pokličkou přibližně 30-40 minut do úplného zhoustnutí. Směs občas promícháme, dochutíme solí, pepřem, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením, rozetřeným česnekem a tymiánem.
  • 3
    V pánvi na 1 lžíci sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova. K prejtové směsi přimícháme majoránku a usmaženou cibulku.
  • 4
    Zapékací mísu vytřeme sádlem, přidáme prejt a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme do zlatohněda přibližně 30-40 minut při 220°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.