Tvarohový zeleninový krém
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 100 g
- Cibule
- 200 g
- Jogurt bílý
- 2 ks
- Kedlubna
- 2 polévková lžíce
- Křen
- 500 g
- Rajčata
- 1 špetka
- Sůl
- 150 g
- Tvaroh jemný
Postup
1 | Měkký tvaroh vymícháme s jogurtem dohladka. |
2 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, kedlubny oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme a cibuli nakrájíme nadrobno. |
3 | Všechnu zeleninu vmícháme do tvarohu. Vzniklý krém ochutíme solí a nastrouhaným křenem. |
4 | Podáváme v misce. Každou proci ozdobíme nasekanou pažitkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 127 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 16 g |
Tuky | 3 g |
Uhlovodany | 15 g |
Cholesterol | 6,5 mg |
Draslík | 578,9 mg |
Sodík | 141,0 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 41,5 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,7 mg |
Komentáře a hodnocení