Mušle s mořským jazykem s chřestovou omáčkou a jasmínovou rýží
55 min.
Ingredience
- 200gramůMušle svatojakubské
- 400gramůMořský jazyk
- 20gramůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůRýže jasmínová
- 80gramůMrkev kořen
- 40gramůLilek
- Chřestová omáčka
- 100gramůChřest zelený
- 30gramůŠalotka
- 200mililitrůSmetana na vaření
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
415 mg
Postup přípravy
- 1Filety z mořského jazyka nakrájíme na čtyři pruhy, mušle zbavíme srdíček, zavineme do pruhu ryby, osolíme, opepříme, zpevníme párátky a usmažíme v pánvi na olivovém oleji nebo ugrilujeme.
- 2Šalotku a chřest očistíme, nakrájíme nadrobno, osmahneme na olivovém oleji, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, 10 minut povaříme, přilijeme citronovou šťávu a rozmixujeme.
- 3Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu na obalu.
- 4Mrkev nakrájíme na nudličky, lilek na tenká kolečka, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme mrkev, lilek a orestujeme.
- 5Na talíře upravíme rybu s mušlemi, doplníme jasmínovou rýží a chřestovou omáčkou. Nakonec pokrm ozdobíme orestovanou zeleninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.