Lososové filety v černém pepři s artyčoky a salátem

Celkový čas:
21 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
1 minut

Ingredience

Počet porcí
4 g
Cukr krupice
20 g
Kopr čerstvý
400 g
Losos - filety
20 g
Pepř černý celý
15 g
Sůl
300 g
Černý kořen
30 g
Cukr krupice
100 g
Mandarinky
150 ml
Ocet vinný
100 g
Okurka salátová
60 g
Šalotka
10 g
Sůl
200 ml
Voda pitná
100 g
Artyčoky sterilované
2 stroužek
Česnek
30 g
Olej olivový extra panenský
100 g
Olivy černé

Postup

1

Filety z lososa nakrájíme na tenké plátky, kopr posekáme najemno. Pánev nasucho rozpálíme, přisypeme celý pepř a opékáme, dokud nezačne vonět, Pánev odstavíme a pepř nahrubo semeleme. Plátky lososa obalíme v pepří, potravinářskou fólii rozložíme, posypeme solí smíchanou s cukrem, koprem, poklademe plátky lososa, zabalíme do fólie a necháme v lednici asi 4 hodiny uležet.

2

Černý kořen nakrájíme na kostičky, salátovou okurku rozřízneme, vyškrábneme z ní semínka a nakrájíme na plátky, mandarinky oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky. Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přisypeme cukr, sůl a jen lehce zahřejeme, aby se cukr se solí rozpustil. Přisypeme černý kořen a necháme vychladnout. Kořen scedíme, nasypeme do mísy, přidáme okurku, mandarinky, nadrobno nakrájenou šalotku a necháme v lednici vychladit.

3

Do mixéru nasypeme artyčoky, olivy bez pecek, česnek, zakápneme olejem a rozmixujeme.

4

Doprostřed talířku navrstvíme artyčokovou směs, přiložíme plátky lososa, doplníme salátem z černého kořene a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 360 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 38 g
Tuky 13 g
Uhlovodany 38 g
Cholesterol 52,0 mg
Draslík 921,2 mg
Sodík 3 g
Vláknina 15 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 22,5 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
WeNdY96
Lososové filety v černém pepři s artyčoky a salátem
To musíme doma určitě vyzkoušet blink