Lososové filety v černém pepři s artyčoky a salátem
- Celkový čas:
- 21 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 1 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 g
- Cukr krupice
- 20 g
- Kopr čerstvý
- 400 g
- Losos - filety
- 20 g
- Pepř černý celý
- 15 g
- Sůl
- 300 g
- Černý kořen
- 30 g
- Cukr krupice
- 100 g
- Mandarinky
- 150 ml
- Ocet vinný
- 100 g
- Okurka salátová
- 60 g
- Šalotka
- 10 g
- Sůl
- 200 ml
- Voda pitná
- 100 g
- Artyčoky sterilované
- 2 stroužek
- Česnek
- 30 g
- Olej olivový extra panenský
- 100 g
- Olivy černé
Postup
1 | Filety z lososa nakrájíme na tenké plátky, kopr posekáme najemno. Pánev nasucho rozpálíme, přisypeme celý pepř a opékáme, dokud nezačne vonět, Pánev odstavíme a pepř nahrubo semeleme. Plátky lososa obalíme v pepří, potravinářskou fólii rozložíme, posypeme solí smíchanou s cukrem, koprem, poklademe plátky lososa, zabalíme do fólie a necháme v lednici asi 4 hodiny uležet. |
2 | Černý kořen nakrájíme na kostičky, salátovou okurku rozřízneme, vyškrábneme z ní semínka a nakrájíme na plátky, mandarinky oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky. Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přisypeme cukr, sůl a jen lehce zahřejeme, aby se cukr se solí rozpustil. Přisypeme černý kořen a necháme vychladnout. Kořen scedíme, nasypeme do mísy, přidáme okurku, mandarinky, nadrobno nakrájenou šalotku a necháme v lednici vychladit. |
3 | Do mixéru nasypeme artyčoky, olivy bez pecek, česnek, zakápneme olejem a rozmixujeme. |
4 | Doprostřed talířku navrstvíme artyčokovou směs, přiložíme plátky lososa, doplníme salátem z černého kořene a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 360 kcal |
Bílkoviny | 25 g |
Sacharidy | 38 g |
Tuky | 13 g |
Uhlovodany | 38 g |
Cholesterol | 52,0 mg |
Draslík | 921,2 mg |
Sodík | 3 g |
Vláknina | 15 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 22,5 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,6 mg |
Komentáře a hodnocení