Salát z bulguru s pečenou zeleninou

Celkový čas:
65 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
400 g
Bulgur
2 ks
Bylinky čerstvé - svazek
4 stroužek
Česnek
100 g
Cibule červená
50 ml
Citronová šťáva
800 g
Cuketa
300 g
Fenykl sladký - hlíza
400 g
Lilek
30 ml
Ocet vinný
80 g
Olej olivový
200 g
Olej olivový extra panenský
250 g
Paprika červená
2 g
Pepř černý mletý
12 g
Sůl
1,5 l
Voda pitná

Postup

1

Bulgur nasypeme do misky, zalijeme vodou a necháme 20 minut bobtnat. Scedíme, nasypeme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka, fenykl nakrájíme nahrubo, papriky rozkrojíme, vybereme jádřince a lusk necháme vcelku, lilek nakrájíme na větší kusy, cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek nakrájíme na plátky.

2

Zeleninu promícháme s olivovým olejem, nasypeme na plech v jedné vrstvě, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Občas zeleninu promícháme, aby se opekla ze všech stran. Upečenou zeleninu pokapeme octem a necháme vychladnout. Zeleninu doplníme čerstvými bylinkami a všechno nadrobno posekáme.

3

Bulgur nasypeme do salátové mísy, přisypeme posekanou zeleninu s bylinkami, zalijeme panenským olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 499 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 51 g
Tuky 32 g
Uhlovodany 51 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 833,3 mg
Sodík 629,1 mg
Vláknina 28 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 64,4 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz