Čerstvý kopr naložený v soli
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 500 g
- Kopr čerstvý
- 100 g
- Sůl
Postup
1 | Čerstvý kopr dobře propláchneme vodou, pokrájíme na malé kousky a osolíme cca 80 g soli. Důkladně promícháme, namačkáme do sklenice a zasypeme zbytkem soli. |
2 | Sklenici převážeme dvojitým celofánem a uchováme v temné a studené místnosti. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 27 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 1 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 462,3 mg |
Sodík | 5 g |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 53,1 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,2 mg |
Čerstvý kopr naložený v soli
Čerstvý kopr ze zahrádky taky nakládám do soli, tak můžu recept doporučit. Samozřejmě má jinou chuť než sterilovaný a taky jinou, než např. zmražený. Nakládám i jiné natě a vždy tak nějak pro jistotu dávám spíš o malinko více soli než méně. Vlastním kuchařku o konzervování a tam je uvedeno 150 g soli na 500 g kopru nebo jiných natí, ale dávám tak 120 g. Sklenice překryju potravinářskou fólií a dám kovové šroubovací víčka. Skladuji v chladu, mám studený sklep. Využívám spíš menší skleničky a pak při přípravě jídla nesolím, případně až nakonec pokud je třeba. Kopr je opravdu dost slaný, tak pozor na to!
Čerstvý kopr ze zahrádky taky nakládám do soli, tak můžu recept doporučit. Samozřejmě má jinou chuť než sterilovaný a taky jinou, než např. zmražený. Nakládám i jiné natě a vždy tak nějak pro jistotu dávám spíš o malinko více soli než méně. Vlastním kuchařku o konzervování a tam je uvedeno 150 g soli na 500 g kopru nebo jiných natí, ale dávám tak 120 g. Sklenice překryju potravinářskou fólií a dám kovové šroubovací víčka. Skladuji v chladu, mám studený sklep. Využívám spíš menší skleničky a pak při přípravě jídla nesolím, případně až nakonec pokud je třeba. Kopr je opravdu dost slaný, tak pozor na to!
Komentáře a hodnocení