Čerstvý kopr naložený v soli

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
0 minut

Ingredience

Počet porcí
500 g
Kopr čerstvý
100 g
Sůl

Postup

1

Čerstvý kopr dobře propláchneme vodou, pokrájíme na malé kousky a osolíme cca 80 g soli. Důkladně promícháme, namačkáme do sklenice a zasypeme zbytkem soli.

2

Sklenici převážeme dvojitým celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.

Nutriční hodnoty

Kalorie 27 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 4 g
Tuky 1 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 462,3 mg
Sodík 5 g
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 53,1 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Aleisa
Čerstvý kopr naložený v soli
Čerstvý kopr ze zahrádky taky nakládám do soli, tak můžu recept doporučit. Samozřejmě má jinou chuť než sterilovaný a taky jinou, než např. zmražený. Nakládám i jiné natě a vždy tak nějak pro jistotu dávám spíš o malinko více soli než méně. Vlastním kuchařku o konzervování a tam je uvedeno 150 g soli na 500 g kopru nebo jiných natí, ale dávám tak 120 g. Sklenice překryju potravinářskou fólií a dám kovové šroubovací víčka. Skladuji v chladu, mám studený sklep. Využívám spíš menší skleničky a pak při přípravě jídla nesolím, případně až nakonec pokud je třeba. Kopr je opravdu dost slaný, tak pozor na to!