Kořeněné brambory nakyselo

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malém rendlíku si přivedeme k varu 1–1,5 dl vody. Dáme do ní špetku sušeného tymiánu, 2 hřebíčky, 5 kusů nového koření, 0,5 lžičky celého pepře, bobkový list a 1–2 lžičky octa. Koření pomalu vaříme asi 5–10 minut pod pokličkou. Potom koření scedíme a odvar si odložíme.
  • 2
    Oloupané a omyté brambory dáme do hrnce s 8 dl vody. Přidáme podle chuti až 2 lžičky soli, kmín a očištěnou celou cibuli, kterou pokrájíme na plátky. Přidáme odvar z koření a brambory vaříme doměkka přibližně 20 minut.
  • 3
    Mezitím si v pánvi rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme přibližně v polovině vaření do brambor. Uvařené brambory podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.