Pikantní kapiová omáčka studená

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
49 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
340 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sterilizované kapie a feferonky drobně nasekáme, dáme je do misky. Přidáme oloupaný, také drobně nasekaný česnek. Zeleninu dochutíme solí, pepřem, posypeme mletou paprikou a zalijeme olivovým olejem. Všechny suroviny v misce důkladně promícháme. Nakonec do směsi přimícháme zakysanou smetanu s majonézou, opět promícháme.
  • 3
    Připravenou omáčku uskladňujeme v lednici ve vhodné kuchyňské nádobě. Servírujeme studenou s pečeným masem, anebo vařenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.