Pikantní krůtí plátky z Vysočiny
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Cibule
- 800 g
- Krůtí prsa
- 5 polévková lžíce
- Olej olivový
- 2 polévková lžíce
- Omáčka sójová
- 1 špetka
- Paprika mletá pálivá
- 5 ks
- Paprika zelená
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 dl
- Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky. |
3 | V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme alespoň hodinu marinovat. |
4 | V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou. |
5 | Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibule, osmažíme a zalijeme marinádou. Do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 433 kcal |
Bílkoviny | 45 g |
Sacharidy | 10 g |
Tuky | 22 g |
Uhlovodany | 9 g |
Cholesterol | 130,0 mg |
Draslík | 778,3 mg |
Sodík | 180,8 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 74,1 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,9 mg |
Komentáře a hodnocení