Pikantní krůtí plátky z Vysočiny

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Cibule
800 g
Krůtí prsa
5 polévková lžíce
Olej olivový
2 polévková lžíce
Omáčka sójová
1 špetka
Paprika mletá pálivá
5 ks
Paprika zelená
1 špetka
Pepř černý mletý
1 dl
Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka
Sůl

Postup

1

Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2

Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.

3

V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme alespoň hodinu marinovat.

4

V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou.

5

Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibule, osmažíme a zalijeme marinádou. Do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 433 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 10 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 9 g
Cholesterol 130,0 mg
Draslík 778,3 mg
Sodík 180,8 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 74,1 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz