Pikantní vošouchy

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
39 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si salát z kysaného zelí: do mísy dáme kysané zelí (bez láku), pokud je potřeba, rozkrájíme ho na menší kousky. Očistíme a omyjeme lahůdkovou cibuli s čerstvým koprem. Cibuli pokrájíme na tenké kolečka. Kopr drobně posekáme. Přidáme majonézu Hellmans, cukr, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Salát odložíme na chladné místo.
  • 2
    Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Slijeme z nich vodu, přidáme sůl, pepř, majoránku, utřený česnek a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Směs promícháme a zahustíme jemnou strouhankou.
  • 3
    V pánvi na rozpáleném oleji smažíme malé placičky - vošouchy, z každé strany dozlatova. Podáváme je horké se salátem z kysaného zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.