Pikantní smetanová polévka s houbami a vejci

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
243 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby namočíme aspoň na jednu hodinu do studené vody, brambory nakrájíme na větší kostky, kopr nasekáme nadrobno, vejce uvaříme natvrdo a oloupaná je nakrájíme na 8 větších dílků - na konečnou úpravu polévky. Na lžíci másla si připravíme v polévkovém hrnci světlou jíšku. Na jíšku nasypeme kousky brambor a hub a směs zalijeme vodou, ochutíme solí a drceným kmínem, dobře promícháme a polévku vaříme, dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory měkké, zalijeme polévku smetanou a po promíchání jí prohřejeme. Horkou, hotovou polévku ozdobíme tím, že do talířů rozdělíme nasekaný kopr a nakrájená, natvrdo vařená vejce. Polévku dochutíme kapkou octa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.