Švestkové bramborové knedlíky s ořechy

52 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1092 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
206 g
Vláknina
10 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé, nečervavé švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Místo pecky dáme do švestky malou kostku cukru. V misce rozmícháme mletou skořici s mletým hřebíčkem. Každou švestku s cukrem obalíme v připraveném koření.
  • 2
    V pánvi rozpustíme 3 lžíce másla, přisypeme nastrouhané vlašské ořechy a mandle, strouhanku a krátce směs osmažíme dozlatova. Přimícháme cukr, skořicový cukr a pánev s ořechy odstavíme z plotny.
  • 3
    Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na kostky a dáme vařit s litrem vody a lžičkou soli. Vaříme je doměkka přibližně 20 minut.
  • 4
    Scedíme je a horké brambory hned dáme na pomoučený vál. Hned k nim přisypeme krupici a pomocí válečku je rozmačkáme dohladka. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl, hrubou mouku a těsto dobře propracujeme. Vál máme stále dobře pomoučený. Z těsta vyválíme plát silný 5 mm. Rádýlkem z něj nakrájíme čtverečky (přibližně 7 x 7 cm). Na každý čtvereček těsta položíme švestku. Těsto dobře zabalíme a vytvarujeme kulaté knedlíky.
  • 5
    V hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s 0.5 lžíce soli. Knedlíky opatrně vhazujeme do vroucí vody, promícháme a vaříme asi 5-6 minut. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou. Rozdělíme je na talíře, posypeme připravenou ořechovou směsí, polijeme roztopeným máslem a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.