Nakládaný zelný salát

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z červeného zelí odstraníme svrchní listy, očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. Mírně osolíme, posypeme kmínem, promícháme a necháme odležet.
  • 2
    Mezitím rozmícháme ve vodě ocet, sůl, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření a povaříme.
  • 3
    Zelí vymačkáme, rozdělíme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Sklenice převážeme celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.