Nakládaný zelný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládaný zelný salát
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52059 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
80 g | Cukr krystal |
1 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
5 dl | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
20 g | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
1 kg | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 439,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kmín celý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládaný zelný salát postup přípravy receptu:
1 | Z červeného zelí odstraníme svrchní listy, očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. Mírně osolíme, posypeme kmínem, promícháme a necháme odležet. |
2 | Mezitím rozmícháme ve vodě ocet, sůl, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření a povaříme. |
3 | Zelí vymačkáme, rozdělíme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Sklenice převážeme celofánem a uchováme v temné a studené místnosti. |