Bramborové řízky smažené v pivním těstíčku

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
636 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme k nim 2 vejce, hladkou mouku a na malé kostičky nakrájenou šunku, podle chuti pepř a sůl, a vše důkladně promícháme. Ze směsi pak tvoříme malé placičky, které nejprve namočíme ve vajíčku rozšlehaném s pivem a pak je obalíme ve strouhance.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a placičky v něm upečeme z obou stran dozlatova.
  • 3
    Upečené bramborové řízky na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.