Sušený celer

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
3 kg
Celer bulvový
2 dl
Ocet kvasný lihový
1 l
Voda pitná

Postup

1

Do hrnce s vodou přilijeme ocet a přivedeme k varu. Celer omyjeme, oloupeme a rozkrojíme na půlky, které vložíme do vřící vody. Povaříme přibližně 15 minut doměkka. Potom scedíme a necháme okapat, uschnout a vychladnout.

2

Potom celer nakrájíme na tenké plátky. Plátky celeru rozložíme na síto a na sluníčku sušíme asi 2 dny. Usušený celer pak jen krátce dosušíme v sušičce.

Nutriční hodnoty

Kalorie 53 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 9 g
Tuky 1 g
Uhlovodany 9 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 780,0 mg
Sodík 244,0 mg
Vláknina 10 g
Vitamín A 1 g
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 9,3 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz