Sušený celer
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 kg
- Celer bulvový
- 2 dl
- Ocet kvasný lihový
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Do hrnce s vodou přilijeme ocet a přivedeme k varu. Celer omyjeme, oloupeme a rozkrojíme na půlky, které vložíme do vřící vody. Povaříme přibližně 15 minut doměkka. Potom scedíme a necháme okapat, uschnout a vychladnout. |
2 | Potom celer nakrájíme na tenké plátky. Plátky celeru rozložíme na síto a na sluníčku sušíme asi 2 dny. Usušený celer pak jen krátce dosušíme v sušičce. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 53 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 9 g |
Tuky | 1 g |
Uhlovodany | 9 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 780,0 mg |
Sodík | 244,0 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 1 g |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 9,3 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,6 mg |
Komentáře a hodnocení