Bramborový salát se salátovou okurkou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut - podle velikosti brambor.
  • 2
    Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Okurku pokrájíme na tenké plátky, které osolíme, opepříme a zakapeme octem. Necháme 15 minut odležet.
  • 4
    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům. K bramborám přidáme i odleželé okurky. Salát lehce promícháme a pokapeme olejem. Znovu promícháme, osolíme a opepříme a pak necháme odležet alespoň 15 minut. Nakonec nasekáme nadrobno pažitku a posypeme s ní salát. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.