Pivní salát
- Celkový čas:
- 15 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 ks
- Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce
- Pažitka
- 3 špetka
- Pepř černý mletý
- 0,5 dl
- Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 10 ks
- Ředkvička
- 170 g
- Salám Gothajský
- 3 špetka
- Sůl
- 350 g
- Sýr Krkonošský pivní
Postup
1 | Pivní sýr nakrájíme na kostičky, dáme ho do mísy a přilijeme 0,5 dl piva. Měkký salám nakrájíme na tenké proužky a přidáme k sýru. Očistíme a omyjeme ředkvičky, jarní cibulku se zelenou natí a pažitku. Ředkvičky a cibulku nakrájíme na tenká kolečka, pažitku pokrájíme nadrobno. Zeleninu přimícháme k sýru. Salát dochutíme solí, pepřem a olivovým olejem. Podáváme ho vychlazený. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 502 kcal |
Bílkoviny | 22 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 41 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 203,6 mg |
Sodík | 201,3 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 15,3 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,7 mg |
Komentáře a hodnocení