Normandská kuřecí stehna

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
5 stroužek
Česnek
800 g
Kuřecí stehna
1 špetka
Pepř černý mletý
2 ks
Pórek
80 g
Slanina vepřová
125 ml
Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička
Sůl
1 kávová lžička
Tymián čerstvý
350 ml
Víno jablečné

Postup

1

Do pekáče vsypeme očištěné, na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájenou slaninu a rozetřený česnek. Zalijeme ciderem a vložíme očištěná a omytá kuřecí stehna. Osolíme, opepříme a okořeníme nasekaným tymiánem.

2

Pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a vše pečeme 20-25 minut.

3

Z pekáče vyjmeme kuřecí stehna, slaninu, zeleninu a necháme na teplém místě.

4

Z vypečené šťávy odebereme přebytečný tuk, pekáč postavíme na plotnu a šťávu svaříme na polovinu. Vmícháme smetanu a mírně prohřejeme. Nakonec procedíme.

5

Omáčku rozdělíme na talíře, upravíme na ni slaninu, zeleninu a kuřecí stehna. Ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 815 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 51 g
Tuky 44 g
Uhlovodany 50 g
Cholesterol 214,0 mg
Draslík 781,7 mg
Sodík 554,5 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 23,8 mg
Vitamín E 2,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 6,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz