Normandská kuřecí stehna
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 5 stroužek
- Česnek
- 800 g
- Kuřecí stehna
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 ks
- Pórek
- 80 g
- Slanina vepřová
- 125 ml
- Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1 kávová lžička
- Tymián čerstvý
- 350 ml
- Víno jablečné
Postup
1 | Do pekáče vsypeme očištěné, na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájenou slaninu a rozetřený česnek. Zalijeme ciderem a vložíme očištěná a omytá kuřecí stehna. Osolíme, opepříme a okořeníme nasekaným tymiánem. |
2 | Pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a vše pečeme 20-25 minut. |
3 | Z pekáče vyjmeme kuřecí stehna, slaninu, zeleninu a necháme na teplém místě. |
4 | Z vypečené šťávy odebereme přebytečný tuk, pekáč postavíme na plotnu a šťávu svaříme na polovinu. Vmícháme smetanu a mírně prohřejeme. Nakonec procedíme. |
5 | Omáčku rozdělíme na talíře, upravíme na ni slaninu, zeleninu a kuřecí stehna. Ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 815 kcal |
Bílkoviny | 42 g |
Sacharidy | 51 g |
Tuky | 44 g |
Uhlovodany | 50 g |
Cholesterol | 214,0 mg |
Draslík | 781,7 mg |
Sodík | 554,5 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 23,8 mg |
Vitamín E | 2,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 6,0 mg |
Komentáře a hodnocení