Grilované špízy se zeleninou
- Celkový čas:
- 61 minut
- Doba přípravy:
- 45 minut
- Doba vaření:
- 16 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 polévková lžíce
- Koření grilovací
- 5 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 1 ks
- Paprika červená
- 1 ks
- Paprika žlutá
- 1 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce
- Provensálské koření
- 250 g
- Rajčata Cherry
- 30 dkg
- Slanina vepřová
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 200 g
- Švestky
- 100 g
- Sýr Eidam cihla 30%
- 700 g
- Vepřové maso libové
Postup
1 | Nejdříve nakrájíme maso na větší kostičky, naložíme do směsi se 4 lžícemi oleje, soli, pepře, grilovacího koření a provensálského koření. Směs s masem několikrát promícháme a odložíme do chladničky zhruba na 30 minut. |
2 | Mezitím omyjeme a na větší kousky nakrájíme veškerou zeleninu, kromě rajčat, poté nakrájíme sýr na silnější čtverečky. Do jednotlivého plátku slaniny zabalíme vždy 1 sušenou švestku bez pecky. |
3 | Jehly na špízy potřeme zbývajícím olejem, střídavě napichujeme maso, zeleninu, slaninu se švestkami a sýr. Když jsou špízy hotové, zlehka je celé potřeme směsí, ve které se marinovalo maso. Popřípadě můžeme špízy dosolit. |
4 | Špízy grilujeme zhruba 16 minut, přičemž je nezapomínáme obracet, aby se nepřipálily. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 540 kcal |
Bílkoviny | 28 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuky | 44 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 100,1 mg |
Draslík | 281,7 mg |
Sodík | 507,3 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 447,5 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 43,8 mg |
Vitamín E | 2,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3 g |
Doporučuji špízy jsou naprosto skvělé!
Komentáře a hodnocení