Slepice po irsku

120 min.
Evropa

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou slepici zbavíme konců křídel, úplně ji vykostíme a maso nakrájíme na 4-5 cm kousky. Oloupeme cibule, přepůlíme je a nakrájíme na půlkolečka a oloupaný česnek na kousky.
  • 2
    Ve velkém hrnci uvedeme do varu asi 1 l vody, vložíme slepici, cibuli, česnek, sůl a pepř a vaříme.
  • 3
    Mezitím očistíme, oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, celer, mrkev a petržel. Půlku kapusty zbavíme košťálů, nakrájíme ji na proužky.
  • 4
    Asi po hodině varu ke slepici do hrnce přidáme nakrájené brambory se zeleninou a vše vaříme doměkka a nahusto.
  • 5
    Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  • 6
    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme ho posypaný sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.