Krabí salsa s rajčatovým sorbetem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
16 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krabí maso uvaříme ve vodě. Poté v misce smícháme vydlabanou dužinu z avokád, uvařené, nakrájené krabí maso, nadrobno nakrájenou chilli papričku a jarní cibulky, posekaný koriandr, sezamová semínka, osolíme, opepříme a pořádně promícháme. V jiné misce smícháme olej, rozmačkaný zázvor, med a limetkovou šťávu a touto zálivkou přelijeme směs a zamícháme. Podáváme s rajčatovým sorbetem.
  • 2
    Rajčatový sorbet s tymiánem [53486]:
  • 3
    Do hrnce dáme vodu a cukr a vaříme 20 minut. Poté necháme cukrový sirup vychladnout. Mezitím dáme do jiného hrnce rozehřát olej, do kterého dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru, tymián, bazalku a polovinu nakrájených rajčat a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbytek nakrájených rajčat, sůl a cukrový sirup. Všechno spolu pořádně smícháme, poté propasírujeme přes cedník a dáme na 10 minut do strojku na zmrzlinu. Nakonec sorbet dáme na 2 hodiny do mrazáku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.