Pečená kambala s restovanou zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 2kusyŠalotka
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo bylinkové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 800gramůKambala
- 4kusyCiabatta
- 1,5lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
20 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cuketu, lilek a papriky důkladně omyjeme a očistíme, z paprik odstraníme semínka a vše nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozpálíme olej a zeleninu na něm i s pokrájenou šalotkou zprudka orestujeme. Přidáme rajčata, prolisovaný česnek a najemno nasekanou petrželku. Na závěr osolíme a opepříme dle chuti.
- 2Filety kambaly vložíme do mísy potřené olivovým olejem, poklademe pokrájeným bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 170°C pečeme cca 15 minut.
- 3Ciabattu opečeme na suché pánvi, maso rozdělíme na talíře a podáváme s teplou zeleninou a ciabattou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.