Rizoto s dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s dýní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54142 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
500 g | Dýně |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rukola |
400 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 702,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dýně, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s dýní postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem a naskládáme na plech. Sýr nastrouháme, rukolu opláchneme a natrháme na menší kusy. |
2 | Dýni necháme péct při 230°C 20 minut. Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 minuty, poté vsypeme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přidáme i pečenou dýni. Vaříme do změknutí. |
3 | Nakonec pokrm osolíme, opepříme a servírujeme posypaný parmezánem. |