Těstoviny zapečené s květákem a rajčaty
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 hrst
- Bazalka
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 2 polévková lžíce
- Kečup
- 1 ks
- Květák
- 3 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 400 g
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 120 g
- Sýr Parmezán
- 400 g
- Těstoviny konzumní
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Květák opláchneme studenou vodou a rozebereme na růžičky. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Sýr najemno nastrouháme. |
2 | Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata, květák a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 5 až 10 minut, dokud nezměkne. |
3 | Do druhého hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny a vaříme je tak dlouho, až jsou měkké, ale zároveň pevné. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině. |
4 | Směs přendáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu. |
5 | Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 590 kcal |
Bílkoviny | 28 g |
Sacharidy | 96 g |
Tuky | 11 g |
Uhlovodany | 21 g |
Cholesterol | 20,4 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 904,0 mg |
Vláknina | 13 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 133,2 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,8 mg |
Komentáře a hodnocení