Těstoviny zapečené s květákem a rajčaty

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
2 hrst
Bazalka
2 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
2 polévková lžíce
Kečup
1 ks
Květák
3 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
400 g
Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička
Sůl
120 g
Sýr Parmezán
400 g
Těstoviny konzumní
1 l
Voda pitná

Postup

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Květák opláchneme studenou vodou a rozebereme na růžičky. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Sýr najemno nastrouháme.

2

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata, květák a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 5 až 10 minut, dokud nezměkne.

3

Do druhého hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny a vaříme je tak dlouho, až jsou měkké, ale zároveň pevné. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině.

4

Směs přendáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu.

5

Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 590 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 96 g
Tuky 11 g
Uhlovodany 21 g
Cholesterol 20,4 mg
Draslík 1 g
Sodík 904,0 mg
Vláknina 13 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 133,2 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz