Rajčatový salát po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát po italsku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5474 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý celý |
600 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 111 kcal
Kilojoule 465kJ
2% Sacharidy 8 g
11% Tuky 8 g
3% Sodík 67 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 4,6mg |
Draslík | 397,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Olej stolní, Oregano sušené, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Rajčatový salát po italsku postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do misky. |
2 | Přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a přidáme oregano. Necháme asi 1 hodinu rozležet v chladničce. |
3 | Při podávání salát rozdělíme do misek a zdobíme lístky bazalky. |
Tento salátek můžu doporučit, olej jsem použila olivový extra panenský a oregána jsem dala méně. Ale to si už každý dá podle své chuti.