Dušená zelenina s pikantní omáčkou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená zelenina s pikantní omáčkou a vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55167 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 ks | Brambory |
1 ks | Chilli paprička |
100 g | Fazolové klíčky |
150 g | Fazolové lusky zelené |
90 ml | Kokosové mléko |
15 ml | Limetková šťáva |
120 g | Mrkev kořen |
30 ml | Omáčka kecap manis |
90 ml | Omáčka Satay |
100 g | Rajčata |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
200 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli paprička, Fazolové klíčky, Fazolové lusky zelené, Kokosové mléko, Limetková šťáva, Rajčata, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka kecap manis, Omáčka Satay mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená zelenina s pikantní omáčkou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a rozčtvrtíme. Mrkev očistíme a pokrájíme na plátky, zelí nakrájíme na nudličky, rajčata na osminky. Smícháme omáčku satay, kokosové mléko, limetkovou šťávu a kecap manis. Chilli papričku nakrájíme na kolečka. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Brambory dáme vařit do pařáku nad vodní lázeň, vaříme 5 minut, poté přidáme fazolky a mrkev a vaříme další 2 minuty. Přisypeme zelí a klíčky a zakryté vaříme další minutu. Vařenou zeleninu a rajčata rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme s vejci a posypané chilli papričkou. |