Luhačovický špaček z mletého masa
55 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 500gramůHovězí maso přední
- 500gramůVepřová plec
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůSůl
- 20gramůStrouhanka
- 120gramůTuk
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůHořčice
- 50gramůKečup
- 300gramůKlobása Dunajská
- 200gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
806 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vejce, mletou papriku, sůl, pepř a strouhanku. Vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi tvarujeme oválné širší řízky, které z jedné strany potřeme hořčicí. Do středu řízku položíme dávku oloupané klobásy a plátek zavineme. Každý závitek zabalíme do slaniny, nakrájené na tenké plátky. Upevníme párátky.
- 3Závitky narovnáme do pekáče vymazaného tukem a zapečeme je v troubě. Před dopečením každý závitek zdobíme proužkem z kečupu.
- 4Při podávání podléváme každou porci výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.