Dortová mřížka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dortová mřížka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 55474 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
55 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 34,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Pudinkový prášek - vanilkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dortová mřížka postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě rozmícháme olej a špetku soli. Přivedeme k varu, za stálého míchání postupně přidáváme mouku a pudinkový prášek. Dál zahříváme a mícháme tak dlouho, až vznikne hustá směs, která se nelepí na stěny kastrolu. |
2 | Poté odstavíme, necháme vychladnout a přidáme žloutek. Pomocí cukrářského pytlíku s tenkou trubičkou stříkáme na plech mřížky nebo jiné tvary. Vložíme do trouby, předhřáté na 180 °C, pečeme do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme studené.