Zeleninový vývar základní světlý

Celkový čas:
90 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
75 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Celer bulvový
1 ks
Celer - nať
1 ks
Česnek
4 ks
Cibule
2 ks
Mrkev kořen
2 ks
Paprika červená
0,5 kávová lžička
Pepř černý celý
1 ks
Petržel kořen
2 ks
Pórek
6 ks
Rajčata
1 špetka
Sůl
1 l
Voda pitná
6 ks
Žampiony čerstvé

Postup

1

Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme pepř a mírně osolíme.

2

Přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a vaříme cca 60 minut. Přes jemný cedník scedíme do čistého hrnce a dál redukujeme tekutinu na potřebné množství.

Nutriční hodnoty

Kalorie 332 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 66 g
Tuky 175 g
Uhlovodany 60 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 3 g
Sodík 235,1 mg
Vláknina 33 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 149,9 mg
Vitamín E 3,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 10,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz