Zeleninový vývar základní světlý
- Celkový čas:
- 90 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 75 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Celer bulvový
- 1 ks
- Celer - nať
- 1 ks
- Česnek
- 4 ks
- Cibule
- 2 ks
- Mrkev kořen
- 2 ks
- Paprika červená
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý celý
- 1 ks
- Petržel kořen
- 2 ks
- Pórek
- 6 ks
- Rajčata
- 1 špetka
- Sůl
- 1 l
- Voda pitná
- 6 ks
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme pepř a mírně osolíme. |
2 | Přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a vaříme cca 60 minut. Přes jemný cedník scedíme do čistého hrnce a dál redukujeme tekutinu na potřebné množství. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 332 kcal |
Bílkoviny | 20 g |
Sacharidy | 66 g |
Tuky | 175 g |
Uhlovodany | 60 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 3 g |
Sodík | 235,1 mg |
Vláknina | 33 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 149,9 mg |
Vitamín E | 3,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 10,5 mg |
Komentáře a hodnocení