Ledová polévka z rajčat
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule lahůdková
- 1 dl
- Citronová šťáva
- 8 ks
- Kostkový led
- 1 ks
- Okurka salátová
- 1 ks
- Paprika žlutá
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 400 g
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 3 dl
- Rajčatová šťáva
- 1 špetka
- Sůl
- 4 polévková lžíce
- Zakysaná smetana
Postup
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semena, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Okurku oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. |
2 | Připravenou zeleninu dáme do mixéru a krátce ji promixujeme. Pak přidáme konzervovaná rajčata a vše rozmixujeme do hladké hmoty. |
3 | Směs přelijeme do mísy, vmícháme do ní rajčatovou a citronovou šťávu, podle chuti opepříme a osolíme a dáme vychladit. |
4 | Do servírovacích misek dáme 2 až 3 kostky ledu, přelijeme je vychlazenou polévkou, na každou porci přidáme lžíci smetany a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 72 kcal |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 15 g |
Tuky | 2 g |
Uhlovodany | 15 g |
Cholesterol | 3,4 mg |
Draslík | 621,7 mg |
Sodík | 217,0 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 337,5 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 70,2 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,7 mg |
Komentáře a hodnocení