Tortilla s fazolovou směsí
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Cibule
- 400 g
- Fazole bílé sterilované
- 2 kávová lžička
- Olej olivový
- 1 ks
- Paprika žlutá
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 hrst
- Petržel kudrnka
- 3 ks
- Rajčata
- 1 špetka
- Sůl
- 100 g
- Sýr Parmezán
- 4 ks
- Tortilla
Postup
1 | Cibule oloupeme a najemno je nakrájíme. Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a nakrájíme ji na malé kousky. Rajčata omyjeme studenou vodou a nakrájíme je nadrobno. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno. Sýr nastrouháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm doměkka orestujeme nakrájenou cibuli. Pak přidáme nakrájenou papriku a rajčata a ještě chvíli zeleninu restujeme. Nakonec do pánve přisypeme fazole, směs podle chuti opepříme a osolíme, důkladně promícháme a 5 minut vaříme. K měkkým fazolím se zeleninou přimícháme nasekanou petrželku, rozdělíme je na připravené tortilly, posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby a zapékáme dozlatova. |
3 | Tortilly zapečené s fazolovou směsí ihned teplé podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 371 kcal |
Bílkoviny | 20 g |
Sacharidy | 53 g |
Tuky | 10 g |
Uhlovodany | 53 g |
Cholesterol | 17,0 mg |
Draslík | 833,0 mg |
Sodík | 492,5 mg |
Vláknina | 20 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 45,8 mg |
Vitamín E | 1,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,3 mg |
Komentáře a hodnocení