Smažené lososové placičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené lososové placičky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 55843 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Křen |
400 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 113,3mg |
Draslík | 487,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Křen, Losos - filety, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené lososové placičky postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Křen očistíme, omyjeme a nastrouháme. |
2 | Maso lososa zbavíme případné kůže a kostí a rozmačkáme ho v misce. Pak k němu přidáme nakrájenou cibuli, petrželku, nastrouhaný křen, strouhanku, vejce, lžíci oleje a citronovou šťávu, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí. |
3 | Ze směsi uděláme malé placičky, které rozložíme na plech s pečicím papírem. Placičky z horní strany potřeme zbývajícím olejem. |
4 | Plech s placičkami vložíme do předevhřáté trouby a pečeme je, dokud nemají zlatavou barvu. Pak je obrátíme, potřeme olejem, dopečeme i z druhé strany dozlatova a teplé podáváme. |
Poznámka
Křen dodává placičkám pikanmtní chuť, ale neměl by být výraznější než losos. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky s tatarskou omáčkou.