Švestková buchta
- Celkový čas:
- 75 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 55 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 150 g
- Cukr krupice
- 1 ks
- Cukr vanilka
- 1 ks
- Kypřicí prášek do pečiva
- 180 ml
- Mléko polotučné
- 330 g
- Mouka pšeničná hrubá
- 150 g
- Švestky
- 150 g
- Tuk Hera jedlý
- 4 ks
- Vaječný bílek slepičí
- 4 ks
- Vaječný žloutek slepičí
Postup
1 | Švestky vypeckujeme a rozpůlíme. |
2 | Žloutky, cukr a tuk ušleháme do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko. |
3 | Vzniklé těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut. |
4 | Pak ozdobíme čepicí z našlehaných bílků, které jsme osladili dvěma lžícemi cukru a vanilkovým cukrem. |
5 | Dopečeme asi 15 minut. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 900 kcal |
Bílkoviny | 19 g |
Sacharidy | 114 g |
Tuky | 40 g |
Uhlovodany | 50 g |
Cholesterol | 374,7 mg |
Draslík | 460,5 mg |
Sodík | 83,9 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 3,6 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,3 mg |
Komentáře a hodnocení