Švestková buchta

Celkový čas:
75 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
55 minut

Ingredience

Počet porcí
150 g
Cukr krupice
1 ks
Cukr vanilka
1 ks
Kypřicí prášek do pečiva
180 ml
Mléko polotučné
330 g
Mouka pšeničná hrubá
150 g
Švestky
150 g
Tuk Hera jedlý
4 ks
Vaječný bílek slepičí
4 ks
Vaječný žloutek slepičí

Postup

1

Švestky vypeckujeme a rozpůlíme.

2

Žloutky, cukr a tuk ušleháme do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko.

3

Vzniklé těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut.

4

Pak ozdobíme čepicí z našlehaných bílků, které jsme osladili dvěma lžícemi cukru a vanilkovým cukrem.

5

Dopečeme asi 15 minut.

Nutriční hodnoty

Kalorie 900 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 114 g
Tuky 40 g
Uhlovodany 50 g
Cholesterol 374,7 mg
Draslík 460,5 mg
Sodík 83,9 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 3,6 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Aleisa
Švestková buchta
Dobrá a vláčná buchta. Z dávky na 4 porce se spíš dá udělat 12 kousků. Pekla jsem celkově cca 40 minut na hlubokém plechu s okraji, vyloženém papírem na pečení. V receptu je uvedeno 150 g švestek, použila jsem 700 g už vypeckovaných.