Dušené broskve pro alergiky

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
4 ks
Broskve
0,5 ks
Citrony
225 g
Cukr moučkový
1 ks
Vanilkový lusk
240 ml
Voda pitná

Postup

1

Omyjeme broskve, rozpůlíme a odpeckujeme.

2

Do větší pánve nalijeme vodu, přidáme cukr a citronovou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu.

3

Rozkrojíme vanilkový lusk a vyjmeme semínka, která i s luskem vložíme do vody. Mícháme při mírné teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Počkáme, dokud nezačne vřít, poté vaříme 1 minutu. Ztlumíme teplotu, necháme směs jen mírně probublávat.

4

Vložíme broskve a necháme je 5 - 10 minut pod pokličkou dusit, aby změkly. V polovině dušení broskve obrátíme. Měkké vyndáme z pánve a šťávu svaříme, aby zhoustla na sirup. Vyjmeme vanilkový lusk, sirupem přelijeme broskve a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 292 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 75 g
Tuky 0 g
Uhlovodany 75 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 361,3 mg
Sodík 3,9 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 21,5 mg
Vitamín E 1,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz