Velikonoční cukroví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční cukroví
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56879 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
140 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kakao |
150 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 41,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční cukroví postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme spolu s cukrem a kakaem do misky. Přidáme pomleté ořechy, změklé na malé kousky nakrájené máslo. Rozklepneme vejce, přisypeme skořici a vanilkový cukr. Ze surovin rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalené v potravinářské fólii odložíme do lednice na 30 minut odpočinout. |
2 | Z těsta bereme přiměřené množství a vmáčkneme ho do formiček s velikonoční tématikou. Naplněné formičky skládáme na plech vedle sebe a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 270stupňové teplotě 15 minut. Necháme cukroví mírně vychladnout ve formičkách a potom je vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem a naaranžujeme na vhodný tácek, talíř, anebo přidáme k ostatnímu velikonočnímu cukroví. |
Poznámka
Vhodné velikonoční cukroví.
Cukroví peču vždy s předstihem, aby se hezky rozleželo. Toto mi hodně připomnělo pracny, já jen do pracen přidávám špetku mletého hřebíčku. Ale i takto ochucené jen skořicí je cukroví chutné - nedalo se odolat, vonělo náramně Upečené z formiček vyskakovalo skoro samo, rozhodně palec nahoru
Jen tedy ta teplota pečení bude asi překlep, já peču na 170-180°C