Pečená štika na švédský způsob

50 min.
Švédsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
218 mg
Cukr
131 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvou očištěnou štiku rozřízneme od řitního otvor až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odřežeme hlavu, ploutve a rozřízneme ji podélně okolo páteře. Páteř vykrojíme, dobře ji pod tekoucí vodou omyjeme a nakrájíme na porce, které osušíme.
  • 2
    V misce rozšleháme vajíčko s hořčicí. Porce posypeme z každé strany solí, drceným kmínem a bílým pepřem. V pekáčku rozehřejeme máslo (2 lžíce) s olejem, porce štiky vložíme na omastek kůží vespod. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem (2 lžíce).
  • 3
    Pekáček se štikou vložíme do předehřáté trouby na 220 °C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Během pečení maso polijeme výpekem.
  • 4
    Porce upečené štiky dáme na talíře, do výpeku přilijeme 1 dl smetany, necháme přejít varem a vzniklou omáčku přidáme k porcím a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.