Grilované makrely s meruňkami
- Celkový čas:
- 18 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 8 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 50 g
- Cukr krupice
- 400 g
- Kompot meruňkový
- 1200 g
- Makrela obecná
- 40 g
- Olej olivový extra panenský
- 1 g
- Pepř černý mletý
- 40 g
- Protlak rajčatový sterilovaný
- 8 g
- Sůl
- 40 ml
- Worcester (worcesterská omáčka)
- 10 g
- Zázvor mletý
Postup
1 | Vykuchané a očištěné makrely položíme na pracovní stůl, odřízneme hlavy, ocasní ploutve a ryby vložíme do mísy. Meruňkový kompot scedíme, meruňky smícháme s cukrem, worcesterem, olejem, rajčatovým protlakem, solí, pepřem, mletým zázvorem a tuto směs naneseme na makrely. Ryby v marinádě lehce obalíme, mísu vložíme do lednice a necháme 2 hodiny marinovat. |
2 | Makrely otřeme a gilujeme na venkovním grilu nebo v grilovací pánvi dokřupava. Marinádu můžeme podávat zvlášť jako omáčku. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 542 kcal |
Bílkoviny | 35 g |
Sacharidy | 39 g |
Tuky | 29 g |
Uhlovodany | 39 g |
Cholesterol | 120,0 mg |
Draslík | 296,7 mg |
Sodík | 880,9 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 1 g |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 5,5 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,7 mg |
Komentáře a hodnocení