Jablečný koláč s javorovým sirupem

45 min.
Kanada

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, rozkrojíme, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Vložíme do misky, posypeme skořicí, polijeme javorovým sirupem, promícháme a necháme zatím stranou.
  • 2
    Do mísy vsypeme mouku, sůl, přidáme máslo, Heru, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Plech potáhneme papírem na pečení, z těsta vyválíme plát, položíme na plech, poklademe ochucenými jabky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.