Šurpa, uzbecká masová polévka

Celkový čas:
90 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
70 minut

Ingredience

Počet porcí
4 ks
Bobkový list
500 g
Brambory
4 krajíc
Chléb pšeničný (bílý)
4 ks
Cibule
2 polévková lžíce
Estragon
2 ks
Jablka
1 ks
Kapie
3 polévková lžíce
Kopr čerstvý
3 polévková lžíce
Olej rostlinný
4 ks
Rajčata
500 g
Skopová plec
1 kávová lžička
Sůl
3 l
Voda pitná

Postup

1

Skopovou plec rozkrájíme na kostky, stejně tak zpracujeme oloupané brambory i rajčata a cibuli nasekáme nadrobno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso i rajčata s cibulí, vše osolíme a opékáme asi 10 minut. Poté přidáme kostky brambor, mírně je opečeme, zalijeme třemi litry horké vody, osolíme, uvedeme do varu a na mírném ohni povaříme asi hodinu, než maso změkne.

3

Mezitím oloupeme a nahrubo postrouháme jablka, na nudličky rozkrájíme velkou kapii, po 45 minutách varu je přidáme do polévky. Těsně před dovařením přidáme ještě bobkový list a posekaný kopr s estragonem.

4

Podáváme s nasucho opečeným bílým chlebem, který v talíři zalijeme polévkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 673 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 75 g
Tuky 32 g
Uhlovodany 75 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 659,2 mg
Vláknina 19 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 42,5 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 10,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
jarka.kopecna@centrum.cz
polevka
Zkoušela jsem tuto polévku, ale moc mě neoslovila.