Zeleninový salát s hovězí kýtou
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 450 g
- Brambory
- 200 g
- Fazolové lusky zelené
- 400 g
- Hovězí kýta
- 80 g
- Olivy
- 1 polévková lžíce
- Pažitka
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 1 kávová lžička
- Provensálské koření
- 250 g
- Rajčata Cherry
- 200 g
- Salát římský
- 80 g
- Špenát listový čerstvý
- 1,1 l
- Voda pitná
- 1,5 kávová lžička
- Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce
- Med včelí
- 1 polévková lžíce
- Ocet vinný
- 2,5 polévková lžíce
- Olej olivový extra panenský
- 0,3 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Očištěné maso ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem, opepříme, posypeme provensálským kořením a necháme marinovat. Očištěné brambory oloupeme, vložíme do vroucí vody (700 ml) a uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat. Fazolky očistíme, překrájíme na menší kousky a ve vroucí vodě (400 ml) vaříme asi 5 minut, poté scedíme a necháme okapat. Rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať a pažitku nakrájíme nadrobno. Salát rozebereme na listy a se špenátem opláchneme a necháme okapat. |
2 | Na zálivku rozšleháme ocet, sůl, pepř, hořčici, med a olej. |
3 | Odleželé maso vložíme na grilovací pánev a smažíme z každé strany zhruba 3,5 minuty. Poté maso odložíme na talíř. |
4 | V míse promícháme brambory, fazolky, čerstvé bylinky, rajčátka a olivy. Maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k zelenině. Směs zalijeme dresinkem a promícháme. |
5 | Salát servírujeme v servírovací míse na listech salátu a špenátu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 357 kcal |
Bílkoviny | 27 g |
Sacharidy | 26 g |
Tuky | 17 g |
Uhlovodany | 26 g |
Cholesterol | 58,0 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 206,9 mg |
Vláknina | 13 g |
Vitamín A | 7 g |
Vitamín B6 | 1,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 57,7 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,3 mg |
Komentáře a hodnocení