Zeleninový salát s hovězí kýtou

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
450 g
Brambory
200 g
Fazolové lusky zelené
400 g
Hovězí kýta
80 g
Olivy
1 polévková lžíce
Pažitka
0,5 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Petržel - nať
1 kávová lžička
Provensálské koření
250 g
Rajčata Cherry
200 g
Salát římský
80 g
Špenát listový čerstvý
1,1 l
Voda pitná
1,5 kávová lžička
Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce
Med včelí
1 polévková lžíce
Ocet vinný
2,5 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský
0,3 kávová lžička
Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Očištěné maso ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem, opepříme, posypeme provensálským kořením a necháme marinovat. Očištěné brambory oloupeme, vložíme do vroucí vody (700 ml) a uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat. Fazolky očistíme, překrájíme na menší kousky a ve vroucí vodě (400 ml) vaříme asi 5 minut, poté scedíme a necháme okapat. Rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať a pažitku nakrájíme nadrobno. Salát rozebereme na listy a se špenátem opláchneme a necháme okapat.

2

Na zálivku rozšleháme ocet, sůl, pepř, hořčici, med a olej.

3

Odleželé maso vložíme na grilovací pánev a smažíme z každé strany zhruba 3,5 minuty. Poté maso odložíme na talíř.

4

V míse promícháme brambory, fazolky, čerstvé bylinky, rajčátka a olivy. Maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k zelenině. Směs zalijeme dresinkem a promícháme.

5

Salát servírujeme v servírovací míse na listech salátu a špenátu.

Nutriční hodnoty

Kalorie 357 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 26 g
Tuky 17 g
Uhlovodany 26 g
Cholesterol 58,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 206,9 mg
Vláknina 13 g
Vitamín A 7 g
Vitamín B6 1,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 57,7 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz