Grilované kotlety v medu
- Celkový čas:
- 27 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 12 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kávová lžička
- Chilli koření mleté
- 400 g
- Med včelí
- 30 ml
- Olej rostlinný
- 0,3 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 800 g
- Telecí kotlety
Postup
1 | Očištěné kotlety osolíme a opepříme. Med rozehřejeme, aby byl tekutý, poté do něj vmícháme chilli koření. Medem důkladně kotlety z obou stran potřeme a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny marinovat. |
2 | Odleželé kotlety rozložíme na grilovací mřížku, kterou jsme potřeli olejem, v grilu předehřátém na střední teplotu pečeme po každé straně asi 5 – 6 minut. Během grilování maso potíráme zbylým medem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 603 kcal |
Bílkoviny | 41 g |
Sacharidy | 83 g |
Tuky | 14 g |
Uhlovodany | 83 g |
Cholesterol | 160,0 mg |
Draslík | 705,6 mg |
Sodík | 285,5 mg |
Vláknina | 433,3 mg |
Vitamín A | 74,1 mg |
Vitamín B6 | 1,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,7 mg |
Vitamín E | 1,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,0 mg |
Komentáře a hodnocení