Rýžové válečky s chřestem a šunkou

24 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelený chřest očistíme, omyjeme, nakrájíme na kratší špalíčky, vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 4 minuty. Scedíme, necháme okapat. Z dušené rýže vytvarujeme 4 válečky, navrch každého válečku položíme špalíček chřestu, srolovaný plátek šunky, ovineme proužkem řasy nori a zpevníme rozdrceným zrnkem dušené rýže.
  • 2
    Válečky upravíme na talířky, potřeme pastou wasabi, pokapeme octem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.