Dušená rýže s garnáty

19 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
2 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
749 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé garnáty vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 4 minuty. Scedíme, necháme vychladnout. Vývar si ponecháme. Do misky nalijeme rýžové víno, ocet, 50 ml vývaru z garnátů, citronovou šťávu, přidáme cukr a promícháme. Do této směsi vložíme garnáty a marinujeme asi 15 minut. Poté je vyloupneme, u ocasu nařízneme a vyjmeme střívko.
  • 2
    Z dušené rýže vytvoříme na talířcích kopečky, pokapeme troškou marinády, potřeme pastou wasabi, obložíme garnáty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.