Dušená rýže s houbami shiitake

19 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme papírovou utěrkou, odkrojíme nožičky, klobouky na špičce nařízneme do kříže, pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na delší nudličky. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme houby a smažíme zhruba 4 minuty, až houby změknou. Po dvou minutách přisypeme pórek a dosmažíme spolu s houbami.
  • 2
    Z dušené rýže vytvarujeme na talířcích kopečky, pokapeme octem, navrch kopečků položíme klobouky hub, posypeme mořskou solí, obložíme pórkem a doplníme osminkou citronu. Každý strávník si pokape pokrm citronovou šťávou sám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.