Rýžová miska s rybami a zeleninou

50 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na kostky. Houby shiitake očistíme, odkrojíme tvrdé nohy a kloboučky rozkrojíme napůl, špenátové listy posekáme nahrubo, ředkev nakrájíme na slabé plátky. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme dýni a povaříme 10 minut. Přilijeme mirin, sojovou omáčku, přisypeme houby, trochu cukru a vaříme dalších 15 minut. Špenát vložíme do cedníku a na posledních 30 vteřin ponoříme do hrnce. Scedíme a všechno necháme okapat.
  • 2
    Filety z lososa a makrely osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji a nakrájíme na menší plátky. Do misek rozdělíme dušenou rýži, ředkev, špenát, dýni, přiložíme plátky ryb, navrch položíme houby, podle chuti osolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.