Roštěnky na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na cibuli
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58821 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
600 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Oregano |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Víno červené |
5 dl | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 118,8mg |
Draslík | 208,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 108,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Hovězí roštěnka vys. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Oregano nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, posypeme kari kořením. Jemně naklepeme, obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách osmahneme. Plátky vybereme z pánve, do stejného rozpáleného sádla vložíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Osmažíme do měkka, přidáme česnek, hořčici, sůl. Vrátíme zpátky připravené plátky masa a podlijeme vodou. |
2 | Pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Před dodušením vlijeme víno a chvilku ještě podusíme. Nakonec dochutíme pepřem, smetanou, posypeme oreganem a stáhneme ze sporáku. |
3 | Podle porcí jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Servírujeme také se smaženými hranolky.