Roštěnky na cibuli
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 3 ks
- Cibule
- 2 polévková lžíce
- Hořčice plnotučná
- 600 g
- Hovězí roštěnka vys. peč.
- 1 kávová lžička
- Kari koření
- 100 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička
- Oregano
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Sádlo škvařené
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 5 dl
- Víno červené
- 5 dl
- Voda pitná
- 1 dl
- Zakysaná smetana
Postup
1 | Maso rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, posypeme kari kořením. Jemně naklepeme, obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách osmahneme. Plátky vybereme z pánve, do stejného rozpáleného sádla vložíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Osmažíme do měkka, přidáme česnek, hořčici, sůl. Vrátíme zpátky připravené plátky masa a podlijeme vodou. |
2 | Pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Před dodušením vlijeme víno a chvilku ještě podusíme. Nakonec dochutíme pepřem, smetanou, posypeme oreganem a stáhneme ze sporáku. |
3 | Podle porcí jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 436 kcal |
Bílkoviny | 32 g |
Sacharidy | 20 g |
Tuky | 18 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 118,8 mg |
Draslík | 208,9 mg |
Sodík | 86,9 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 108,3 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,1 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,8 mg |
Komentáře a hodnocení