Roštěnky na cibuli

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
3 ks
Cibule
2 polévková lžíce
Hořčice plnotučná
600 g
Hovězí roštěnka vys. peč.
1 kávová lžička
Kari koření
100 g
Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička
Oregano
1 špetka
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička
Sůl
5 dl
Víno červené
5 dl
Voda pitná
1 dl
Zakysaná smetana

Postup

1

Maso rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, posypeme kari kořením. Jemně naklepeme, obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách osmahneme. Plátky vybereme z pánve, do stejného rozpáleného sádla vložíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Osmažíme do měkka, přidáme česnek, hořčici, sůl. Vrátíme zpátky připravené plátky masa a podlijeme vodou.

2

Pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Před dodušením vlijeme víno a chvilku ještě podusíme. Nakonec dochutíme pepřem, smetanou, posypeme oreganem a stáhneme ze sporáku.

3

Podle porcí jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 436 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 20 g
Tuky 18 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 118,8 mg
Draslík 208,9 mg
Sodík 86,9 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 108,3 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,1 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz