Hovězí plátky s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky s červenou řepou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58828 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Červená řepa sterilovaná |
600 g | Hovězí maso přední |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Oregano |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 429,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 32,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Hovězí maso přední, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Oregano, Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Omyté, na plátky rozkrájené maso posypeme zázvorem, pepřem a solí. Jemně obalíme ve hladké mouce a zprudka po obou stranách opečeme v pánvi na rozpáleném másle. |
2 | Opečené plátky poklademe na jednotlivé talíře. Vedle naaranžujeme na kolečka pokrájenou červenou řepu. Pokapeme olejem, posypeme oreganem a připravené jídlo podáváme. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé s čerstvým chlebem.