Slovenská roštěnka

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
35 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Celer bulvový
1 ks
Cibule
600 g
Hovězí roštěnka níz. peč.
100 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks
Mrkev kořen
2 ks
Okurky nakládané
2 kávová lžička
Paprika mletá sladká
2 špetka
Pepř černý mletý
1 ks
Petržel
1 polévková lžíce
Sádlo škvařené
250 g
Smetana
1 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Roštěnec rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme. Do tlakového hrnce dáme sádlo, osmažíme na něm po obou stranách roštěnky. Vložíme drobně pokrájenou cibuli, směs ještě chvíli smažíme. Přidáme na kolečka krájenou očištěnou mrkev, petržel a na kostky nakrájený oloupaný celer. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a dusíme 20 - 25 minut. Měkké roštěnky vybereme, udržujeme teplé.

2

Zbylou šťávu rozmixujeme, vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Smetanu smícháme s moukou, vlijeme do šťávy, přidáme na tenké plátky pokrájené okurky a scezený okapaný hrášek, vše společně prohřejeme.

3

Teplé roštěnky rozložíme na jednotlivé talíře. Přelijeme je připravenou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 337 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 12 g
Tuky 21 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 57,2 mg
Draslík 562,5 mg
Sodík 2 g
Vláknina 8 g
Vitamín A 932,7 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,3 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz